Аделита Вукићевић из Торонта поклонила књиге јагодинској библиотеци

“ Kњиге на енглеском сам донела како би помогла деци која желе да уче страни језик, да могу лакше да дођу до књига на енглеском. Ово је само почетак наше сарадње. Неколико пута годишње ћемо слати пакете књига на енглеском и за децу и одрасле. Приметила сам да су овде књиге на енглеском јако скупе“ – рекла је Аделита.
Аделита у Торонту живи више од две деценије. У кући у којој живи има дечији вртић где чува око двадесетак деце. Kњиге које је донела поклонила су деца коју Аделита чува у свом вртићу. Иначе, Аделита има две ћерке од 17 и 21 годину.
„Мото нашег вртића и деце у њему је да чинимо свет бољим. Са мном у Србију је дошла девојчица Симона коју чувам од како је била беба и нас две смо заједно донеле ове књиге. Ово је библиотека у коју сам ја ишла као мала. Ја учим децу да воле и цене књиге“ – рекла је Аделита.
Симона је додала да је први пут у Србији, да јој се овде највише свиђају људи и деца који су јако љубазни, као и да би волела да поново дође у Србију и Јагодину.
Директорка Библиотеке у Јагодини, Весна Црнковић је истакла да је ова донација веома значајна. Део књига је намењен библиотеци у Мајуру.
„Ми се радујемо свакој књизи у Библиотеци. Не мора да буде нова, може да буде било која књига која ће служити нашим корисницима. Истакла бих да су нам посебно потребне књиге на енглеском језику које нам је Аделита поклонила. Нама у Србији није баш лако да набавимо књиге на страним језицима. Те донације које добијамо од ње, односно дечије књиге на енглеском су веома значајне за учење језика“ – рекла је директорка Библиотеке.
Она је подсетила да библиотека има Одељење стране књиге, где има књига на енглеском, италијанском, немачком, руском језику које су веома вредне за оне који желе да уче страни језик.
Иначе, Аделита и Симона су недавно поклониле и играчке јагодинским вртићима.
Ј. Здравковић
Фото: А. Добросављевић

Tekst i fotografija preuzeti sa sajta www.noviput.rs