ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА У ЈАГОДИНИ

Грађани из 15 општина, међу којима и Јагодина током наредне две године моћи ће  путем електронске везе (скајпа), успостављене у локалној библиотеци – Народна библиотека „Радислав Никчевић“ у Јагодини, da контактирају Заштитника грађана два пута недељно по два сата у тачно утврђеном термину. Овај начин обраћања Заштитнику грађана је лакше доступан нашим грађанима и грађанкама.

Институција Заштитника грађана је у децембру 2012. године започела спровођење пројекта “Промоција људских и мањинских права кроз инензивнији контакт грађана са Заштитником грађана” уз финансијску помоћ Владе Kраљевине Норвешке.

Циљ пројекта је да се грађанима из 15 општина у Србији омогући да остваре лакши контакт са Заштитником грађана, добију помоћ при састављању притужби и информишу се о раду и надлежностима ове институције, са циљем да се унапреди поштовање и заштита људских права. Они могу да изложе свој проблем уживо, без одласка у Београд, у посебној просторији, уз загарантовану приватност.

Заменик Заштитника грађана Милош Јанковић ће у оквиру промоције ове иницијативе, посетити Јагодину у среду, 3. јула 2013. године. Kонференција за медије и разговор са грађанима биће организовани у просторијама Народне библиотеке у Јагодини. Правници из стручне службе Заштитника грађана ће примати притужбе грађана од 10 до 15 сати.

Овом приликом позивамо наше суграђане и суграђанке да 3. јула дођу у Народну библиотеку „Радислав Никчевић“ у Јагодини где ће имати прилике да разговарају са замеником Заштитника грађана или правницима из стручне службе.

Овај пројекат ће трајати наредне две године и осим притужби грађана путем скајпа, биће организоване и разне друге активности у нашој библиотеци о чему ћемо вас увек на време обавештавати