ZAŠTITNIK GRAĐANA U JAGODINI

Građani iz 15 opština, među kojima i Jagodina tokom naredne dve godine moći će  putem elektronske veze (skajpa), uspostavljene u lokalnoj biblioteci – Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini, da kontaktiraju Zaštitnika građana dva puta nedeljno po dva sata u tačno utvrđenom terminu. Ovaj način obraćanja Zaštitniku građana je lakše dostupan našim građanima i građankama.

Institucija Zaštitnika građana je u decembru 2012. godine započela sprovođenje projekta “Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz inenzivniji kontakt građana sa Zaštitnikom građana” uz finansijsku pomoć Vlade Kraljevine Norveške.

Cilj projekta je da se građanima iz 15 opština u Srbiji omogući da ostvare lakši kontakt sa Zaštitnikom građana, dobiju pomoć pri sastavljanju pritužbi i informišu se o radu i nadležnostima ove institucije, sa ciljem da se unapredi poštovanje i zaštita ljudskih prava. Oni mogu da izlože svoj problem uživo, bez odlaska u Beograd, u posebnoj prostoriji, uz zagarantovanu privatnost.

Zamenik Zaštitnika građana Miloš Janković će u okviru promocije ove inicijative, posetiti Jagodinu u sredu, 3. jula 2013. godine. Konferencija za medije i razgovor sa građanima biće organizovani u prostorijama Narodne biblioteke u Jagodini. Pravnici iz stručne službe Zaštitnika građana će primati pritužbe građana od 10 do 15 sati.

Ovom prilikom pozivamo naše sugrađane i sugrađanke da 3. jula dođu u Narodnu biblioteku „Radislav Nikčević“ u Jagodini gde će imati prilike da razgovaraju sa zamenikom Zaštitnika građana ili pravnicima iz stručne službe.

Ovaj projekat će trajati naredne dve godine i osim pritužbi građana putem skajpa, biće organizovane i razne druge aktivnosti u našoj biblioteci o čemu ćemo vas uvek na vreme obaveštavati