Adelita Vukićević iz Toronta poklonila knjige jagodinskoj biblioteci

“ Knjige na engleskom sam donela kako bi pomogla deci koja žele da uče strani jezik, da mogu lakše da dođu do knjiga na engleskom. Ovo je samo početak naše saradnje. Nekoliko puta godišnje ćemo slati pakete knjiga na engleskom i za decu i odrasle. Primetila sam da su ovde knjige na engleskom jako skupe“ – rekla je Adelita.
Adelita u Torontu živi više od dve decenije. U kući u kojoj živi ima dečiji vrtić gde čuva oko dvadesetak dece. Knjige koje je donela poklonila su deca koju Adelita čuva u svom vrtiću. Inače, Adelita ima dve ćerke od 17 i 21 godinu.
„Moto našeg vrtića i dece u njemu je da činimo svet boljim. Sa mnom u Srbiju je došla devojčica Simona koju čuvam od kako je bila beba i nas dve smo zajedno donele ove knjige. Ovo je biblioteka u koju sam ja išla kao mala. Ja učim decu da vole i cene knjige“ – rekla je Adelita.
Simona je dodala da je prvi put u Srbiji, da joj se ovde najviše sviđaju ljudi i deca koji su jako ljubazni, kao i da bi volela da ponovo dođe u Srbiju i Jagodinu.
Direktorka Biblioteke u Jagodini, Vesna Crnković je istakla da je ova donacija veoma značajna. Deo knjiga je namenjen biblioteci u Majuru.
„Mi se radujemo svakoj knjizi u Biblioteci. Ne mora da bude nova, može da bude bilo koja knjiga koja će služiti našim korisnicima. Istakla bih da su nam posebno potrebne knjige na engleskom jeziku koje nam je Adelita poklonila. Nama u Srbiji nije baš lako da nabavimo knjige na stranim jezicima. Te donacije koje dobijamo od nje, odnosno dečije knjige na engleskom su veoma značajne za učenje jezika“ – rekla je direktorka Biblioteke.
Ona je podsetila da biblioteka ima Odeljenje strane knjige, gde ima knjiga na engleskom, italijanskom, nemačkom, ruskom jeziku koje su veoma vredne za one koji žele da uče strani jezik.
Inače, Adelita i Simona su nedavno poklonile i igračke jagodinskim vrtićima.
J. Zdravković
Foto: A. Dobrosavljević

Tekst i fotografija preuzeti sa sajta www.noviput.rs