Интернет услуге

Чланови Библиотеке могу користити интернет услуге на Одељењу периодике са Интернет центром у сутеренском делу Библиотеке. Радно време Интернет центра је радним даном од 8 до 19 часова, а суботом од 8 до 13 часова. Ове услуге доступне су свим старосним групама.

Интернет центар користи ресурсе Академске мреже Србије и представља 1% најбржег интернет протока у Србији. Интернет центар је бесплатан за све чланове Библиотеке. Време коришћења је ограничено на 30 минута само уколико постоје корисници који чекају.

Члановима је на располагању коришћење Интернета, интернетских апликација попут Facebooka, блога, али и програма и база на рачунарима. Предност приликом коришћења услуга има претраживање едукативних и информацијских садржаја.

Интернет услуга подразумева и коришћење скајпа (skype) – програма који омогућује бесплатне аудио и видео разговоре преко Интернета, бесплатно дописивање и слање фајлова (слика, докумената…). Корисницима једоступан и YouTube, слушање музике са употребом слушалица.

Неприхватљивим облицима коришћења интернет услуга сматра се гледање неприкладних садржаја (порнографија, насиље), слање увредљивих садржаја на основу националне, верске припадности, угрожавање приватности других, непоштовање ауторских права…

Корисницима није дозвољена инсталација и брисање било каквих програма. Корисници имају право да похране датотеке са Интернета на личне преносне УСБ меморије. Одабрани садржаји могу се нарезати на ЦД или одштампати.