PREDAVANJE U GLOGOVCU

Narodna biblioteka u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom u Jagodini organizovala je u Glogovcu , 18.03.2016. godine predavanja iz oblasti poljoprivrede. O temi „Značaj agrohemijske analize zemljišta i popravka kiselih zemljišta“ je govorila savetodavac Milanka Miladinović, a o „Zaštiti krompira i paprike“, savetodavac Ružica Đukić.

Meštanima Glogovca i okolnih sela ove teme bile su od velike koristi jer su tematski birane prema njihovim potrebama. Naime, savetodavci iz Poljoprivredne stanice su radom na terenu prikupili podatke o stanju zemljišta u ovom kraju, kao i podatke o tome čime se meštani pretežno bave, tako da su i teme za predavanja bile upravo tako i koncipirane.

Bilo je reči o popravci kiselih zemljišta a obavestili su i poljoprivrednike da još uvek mogu da besplatno izvrše analizu zemljišta. Takođe, govorilo se i o zaštiti krompira i paprike kako u stadijumu rasada tako i u formi gotovog proizvoda.

Nakon predavanja, poljoprivrednici su imali mogućnost da sa savetodavcima porazgovaraju i diskutuju a tom prilikom su razmenjivali vizit karte koje je su dobili od Biblioteke, projektom Agrolib, kao uspešni proizvođači.