Promocija nove knjige dr Dejana Dašića

U Jagodini je u petak, 25. marta održana promocija knjige „Izabrane teme 2: destinacijski, medijski i istorijski aspekti brendiranja“ autora doc. dr Dejana Dašića
O knjizi su, pored autora, govorili profesor Predrag Dašić, počasni generalni direktor svetskog bibliografskog centra Kembridž i član pet inostranih akademija nauka, kao i recenzent knjige prof. dr Predrag Jašović sa Državnog Univerziteta u Novom Pazaru.


Predrag Dašić je u izlaganju posebnu pažnju posvetio promeni paradigme u svim oblastima koja se u svetu desila dok su, nažalost, na Balkanu buktali ratovi, a čija je posledica što kasnimo u većini oblasti, pa i u oblasti brendiranja. Rekao je da je utoliko rad dr Dašića dragoceniji.
Profesor Jašović je govorio o brendiranju lokalnih zajednica i u tom kontekstu pohvalno govorio o svetski poznatom brendu jagodinske biblioteke. On je u svojoj recenziji tekst knjige posmatrao kao danas nužni multidisciplinarni pristup tematici brendiranja.
Autor knjige, dr Dejan Dašić je govorio o poglavljima svoje knjige i dao niz zanimljivih primera brendiranja, ali i izvora negativnih stereotipa o srpskom narodu.
Odlično posećena promocija i živahna diskusija posle izlaganja učesnika su još jednom pokazali da Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ dobro radi svoj posao promocije lokalnih autora, pogotovo kada je reč o radovima koji utiru nove puteve u naučnoj teoriji i praksi.