Branka Pujić u biblioteci

U okviru pratećeg programa 45. Dana komedije, Narodna biblioteka u Jagodini imala je zadovoljstvo da ugosti poznatu srpsku glumicu Branku Pujić, ovogodišnju članicu žirija na festivalu. Zainteresovani posetioci su tokom razgovora saznali dosta o opusu lepe glumice, ali i o njenim pogledima na karijeru i život uopšte.Branka Pujić iza sebe ima tridesetak godina karijere, više od trideset filmova, dvadeset pet serija i više dramskih predstava. Ipak, najviše voli da glumi u pozorištu, jer tu uvek ima mesta za nadogradnju.

Trudila se da, ma koliko predstava imala izvođenja, svaki put makar jednu repliku izgovori na drugačiji način. Kaže da joj je životna ljubav joj je ples, a studirala je i psihologiju. Te dve strasti spojila je u glumi, ali i u svom današnjem poslu na FDU gde predaje predmet „Scenske igre“. Glumica je naročito ponosna i na svoj rad na radiju – za najbolju radiofonijsku dramsku ulogu dobila je nagradu „Vitomir Bogić“. Ponosna je i na svoju porodicu, supruga Dragana Jovanovića, poznatog glumca i ćerku Anđelu, diplomca na FDU koja je već krenula stopama svojih roditelja.
Na pitanje da li čita, glumica odgovara da je tu naviku ponela iz roditeljske kuće. Poslednje što je čitala bila su dela Orhana Pamuka, a zbog posla i uživanja uvek se vraća Dostojevskom.