VEČE VAROŠANSKOG PETLA

Pred brojnom publikom, koju su u najvećem broju činili mlađi osnovci OŠ „ 17. oktobar „ iz Jagodine, predstavljena je najnovija zbirka pesama „ Varošanski petao“ autorke Rade Stefanović.
Poznata jagodinska književnica neumorno i nadahnuto stvara više od pedeset godina, a Varošanski petao je njena trideset šesta objavljena knjiga.


„ Kroz veliki spektar tema o kojima piše, njene su pesme vrcave kao igra, duhovite, lepe, pitke, poučne, ona poseduje istinski smisao za uživljavanje u svet i psihu deteta na jedan jednostavan, spontan i pristupačan način. Pesme su joj ispunjene lirskom toplinom, obojene bojama prirode, ljubavlju prema životinjama, pune vedrine i bezazlenih šala bliskih svakom detetu. Ona se deci obraća iskreno i iz srca kroz svoj osoben stil i jezik zasnovan na slikovitosti, jasnoći i melodioznosti, pritom vodeći računa o bogatstvu dečje leksike, pokušavajući da ih edukuje na lak i dopadljiv način kroz igru i razbibrigu“. ( iz recenzije P.Stefanović)
O knjizi su,pored autorke, govorili Bajo Džaković, književnik i novinar i Peca Stefanović, književnik.
U muzičkom delu je učestvovala Jefimija Stefanović.
Naročite simpatije publike zadobili su najmlađi učesnici programa: Aleksija, Staša i Vuk, učenici OŠ „17. oktobar„ koji su recitovali stihove iz knjige.