БИБЛИОТЕЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ОБЛАЦИ

У библиотеци „Љубиша Ђенић“ у Чајетини , 16. и 17. марта,  у организацији  Интернет клуба  одржан је семинар „Дани библиотека на Интернету“. Народна библиотека „Радислав Никчевић“, као једана од добитника признања WEВ Библиотека,  активно је  учествовала у овом јединственом окупљању библиотекара.

Првог дана семинара додељена је  награда за   WEB БИБЛИОТЕКУ 2016 . библиотеци „Вук Караџић“ Пријепоље као и ПЛАКЕТА ЗА АНДРОИД БИБЛИОТЕКУ, Вукосаву Средојевићу, дипломираном инжењеру. У наставку су библиотекари  размењивали своја интренет искуства, а проф.др Жељко Вучковић одржао је изузетно предавање ,,Библиотеке на Интернету“.

У наставку семинара, 17. марта, угледни библиотекар, новинар и књижевник Мирко С. Марковић (председник Интернет клуба) и Драган Роквић, директор Градске библиотеке  из Суботице представили су БИБЛИОТЕЧКИ ИНФОРМАТИВНИ КЛАУД и СТРИМ РАДИО БИБЛИОТЕКА, који би били зборно место информација о дигитализованим библиотечким респозиторијумима. Вукосав Средјвић је дао информатичке аспекте ове приче, а Станиша Јошић реалне могућности ИТ логистике.

Учешћем на овом семинару Народна библиотека у Јагодини још једном  доказује да прати нове тенденције у библиотечко-информационој делатности и благовремено уводи иновативне услуге у складу са потребама својих корисника.