BIBLIOTEČKI INFORMATIVNI OBLACI

U biblioteci „Ljubiša Đenić“ u Čajetini , 16. i 17. marta,  u organizaciji  Internet kluba  održan je seminar „Dani biblioteka na Internetu“. Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“, kao jedana od dobitnika priznanja WEV Biblioteka,  aktivno je  učestvovala u ovom jedinstvenom okupljanju bibliotekara.

Prvog dana seminara dodeljena je  nagrada za   WEB BIBLIOTEKU 2016 . biblioteci „Vuk Karadžić“ Prijepolje kao i PLAKETA ZA ANDROID BIBLIOTEKU, Vukosavu Sredojeviću, diplomiranom inženjeru. U nastavku su bibliotekari  razmenjivali svoja intrenet iskustva, a prof.dr Željko Vučković održao je izuzetno predavanje ,,Biblioteke na Internetu“.

U nastavku seminara, 17. marta, ugledni bibliotekar, novinar i književnik Mirko S. Marković (predsednik Internet kluba) i Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke  iz Subotice predstavili su BIBLIOTEČKI INFORMATIVNI KLAUD i STRIM RADIO BIBLIOTEKA, koji bi bili zborno mesto informacija o digitalizovanim bibliotečkim respozitorijumima. Vukosav Sredjvić je dao informatičke aspekte ove priče, a Staniša Jošić realne mogućnosti IT logistike.

Učešćem na ovom seminaru Narodna biblioteka u Jagodini još jednom  dokazuje da prati nove tendencije u bibliotečko-informacionoj delatnosti i blagovremeno uvodi inovativne usluge u skladu sa potrebama svojih korisnika.