Knjige o roditeljstvu

Родитељство је без сумње велика радост али исто тако и велика одговорност. Често имамо прилке да чујемо да је родитељство најзахтевнији и најтежи посао на свету. Улога родитеља, заправо, захтева више од инстинкта – захтева знање.
Народна библиотека „Радислав Никчевић“ располаже, поред осталог, значајним фондом књига које могу бити својеврсни водичи кроз бурне воде родитељства. Брижљиво одабрани наслови базирани су на научно заснованим чињеницама и охрабрују одговорне одрасле да теорију преточе у праксу и да се са самопоуздањем носе са свакодневним недоумицама и важним одлукама које се односе на васпитање и образовање деце. Аутори ових издања су признати педагози, психолози, педијатри, биолози, неуролози, нутриционисти, научници из области медицине.

 1. Клопке за родитеље и Дисциплина без батина – Невена Ловринчевић
  Књиге које нас уче како да клопке, то јест најчешће родитељске грешке, препознамо и избегнемо, као и техникама дисциплиновања на ненасилан али ефикасан.

      2. Будите добар родитељ свом детету и себи – Верица Секулић

  Књига која доноси малу колекцију игара за породицу и оних које се односе на породицу. Намењене су одраслима који због брига око новца, посла…заборавили да мисле на себе, ослушкују своја осећања и унутрашњи глас.

 2. 10 највећих заблуда о васпитању и шта можемо да урадимо боље –
  Ралф Давирс, Гинтер Мол
  Забавно и поучно, аутори вагају десет најчешћих заблуда о васпитању и објашњавају зашто та једноставна мада често погрешна правила тако пркосно опстају.
 3. Породични буквар – Милица Новаковић
  Ауторка промовише здравље и љубав кроз ствралачко васпитање и одговара на питање – Како стићи до радости, доброте и љубави у савременој породици.
 4. Уметност креирања
  Пружа низ идеја за заједничке креативне активности и дружење деце и родитеља чиме се продубљу и побољшава комуникација повезност и међусобни утицај.