Knjige o roditeljstvu

Roditeljstvo je bez sumnje velika radost ali isto tako i velika odgovornost. Često imamo prilke da čujemo da je roditeljstvo najzahtevniji i najteži posao na svetu. Uloga roditelja, zapravo, zahteva više od instinkta – zahteva znanje.
Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ raspolaže, pored ostalog, značajnim fondom knjiga koje mogu biti svojevrsni vodiči kroz burne vode roditeljstva. Brižljivo odabrani naslovi bazirani su na naučno zasnovanim činjenicama i ohrabruju odgovorne odrasle da teoriju pretoče u praksu i da se sa samopouzdanjem nose sa svakodnevnim nedoumicama i važnim odlukama koje se odnose na vaspitanje i obrazovanje dece. Autori ovih izdanja su priznati pedagozi, psiholozi, pedijatri, biolozi, neurolozi, nutricionisti, naučnici iz oblasti medicine.

  1. Klopke za roditelje i Disciplina bez batina – Nevena Lovrinčević
    Knjige koje nas uče kako da klopke, to jest najčešće roditeljske greške, prepoznamo i izbegnemo, kao i tehnikama disciplinovanja na nenasilan ali efikasan.

            2. Budite dobar roditelj svom detetu i sebi – Verica Sekulić

    Knjiga koja donosi malu kolekciju igara za porodicu i onih koje se odnose na porodicu. Namenjene su odraslima koji zbog briga oko novca, posla…zaboravili da misle na sebe, osluškuju svoja osećanja i unutrašnji glas.

  2. 10 najvećih zabluda o vaspitanju i šta možemo da uradimo bolje –
    Ralf Davirs, Ginter Mol
    Zabavno i poučno, autori vagaju deset najčešćih zabluda o vaspitanju i objašnjavaju zašto ta jednostavna mada često pogrešna pravila tako prkosno opstaju.
  3. Porodični bukvar – Milica Novaković
    Autorka promoviše zdravlje i ljubav kroz stvralačko vaspitanje i odgovara na pitanje – Kako stići do radosti, dobrote i ljubavi u savremenoj porodici.
  4. Umetnost kreiranja
    Pruža niz ideja za zajedničke kreativne aktivnosti i druženje dece i roditelja čime se produblju i poboljšava komunikacija poveznost i međusobni uticaj.