Izazovi odrastanja

Osećaš da ti nedostaje motivacija za učenje, želiš duži izlazak u grad ali ne znaš kako da pitaš roditelje, posvađala si se sa najboljom drugaricom, grupa dečaka u školi ti se stalno podsmeva ili te vređa, teško ti je da naučiš činjenice za test…!
Ako imaš neki problem ili dilemu i značila bi ti pomoć u vidu sugestije i komentara, piši nam <span class=“CyrLatIgnore“>([email protected])</span> , a dipl. psiholog Ivana Vulić će pokušati da ti pomogne.
Kada nam pišeš, pokušaj da što preciznije opišeš problem ili nedoumicu. Ne moraš se potpisivati, ili se možeš potpisati nadimkom ili izmišljenim imenom, a mi u svakom slučaju nećemo objavljivati identitet osoba koje nam pišu. Ukoliko želiš možeš nam dati saglasnost da tvoju priču i naš savet podelimo na našem sajtu jer bi to moglo pomoći i tvojim vršnjacima koje možda muče iste dileme.
Nemoj očekivati gotova rešenja ili recepte za uspeh. Uvek postoji više načina za rešavanje problema a mnogi od njih su efikasni, ali izbor u velikoj meri zavisi od tvojih osobina, kvaliteta odnosa koji si izgradio sa drugima i uobičajnih načina postupanja. Naša namera je da pružimo podršku i podstacaj za razrešavanje dilema, a najveću odgovornost i zaslugu za uspeh u prevazilaženju problema zaslušuješ ti!