Imam pravo na …ČITANJE

Narodna biblioteka je od 8. do 12. oktobra nizom aktivnosti i programa obeležila Dečju nedelju. Susretima i druženjima sa decom se već dugo godina u Biblioteci posvećuje velika pažnja i trud, jer njima otpočinje manifestacija Mesec knjige koja se tradicionalno organizuje tokom oktobra i novembra.
Programi su krenuli od Pačje škole odnosno posetom predškolskih grupa vrtića Pionir. Bibliotekari su deci kroz igru i priče otkrivali čarobni svet knjiga i biblioteke. Susreti sa njihovim malo starijim drugarima, učenicima trećeg i šestog razreda jagodinskih osnovnih škola, protekao je u razmeni mišljenja i saznanja o dečjim pravima i obavezama. O drugarstvu i međusobnom uvažavanju osnovci su učili kroz nadmetanje u društvenim igrama Ne ljuti se čoveče i Istina i izazovi.
Vršnjačku edukaciju na ove teme, odnosno radionice je osmislila i organizovala, uz pomoć i podršku bibliotekara, Isidora Šišaković, učenica 8. razreda OŠ“Boško Đuričić“.
Ovo je tek početak niza aktivnosti i susreta koje Biblioteka planira za svoje najmalađe korisnike u narednom periodu. Zahvaljujemo svim nastavnicima i vaspitačima na saradnji i podršci.