Noći punog meseca

Promocija knjige priča Noći punog meseca Branislave Cvetković – Vitić je u utorak, 7. oktobra priredila brojnoj publici emotivno, dirljivo, sentimentalno „dnevničko“ putovanje kroz vreme i prostor. Intimni, ispovedni ton najnovije knjige autorke prepoznao se kroz umetničko čitanje odabranih odlomaka od strane prijatelja i sardnika Branislave Vitić: Dušana Ž. Ilića, profesora psihologije, glumca i reditelja i Biljane Pantić, profesorke francuskog jezika i književnosti.
Branislava Cvetković-Vitić je detnjstvom i delom školovanja vezana za Sloveniju, a porodicom i službovanjem za Jagodinu, Ljubljanu i Beograd. Objavila je pet knjiga poezije: Raspeće, Silazak vetra, Boka plavo ćuti, Ljubavne rukoveti šest pesnika (zajedničko izdanje) a jagodinskoj publici je poznata po gostovanju u Biblioteci i predstavljanju knjige Kad je bršljen bio plav.
„…Knjigu priča Noći punog meseca ispisala je ruka i lirski ton se oseća gotovo na svakoj stranici, a na pojedinim se iskazuje kao čista pesma. Tako se pesmom i završava knjiga, pesmom Pusti me da spavam, u kojoj čitamo i stihove koji najbolje karakterišu celu knjigu:
…Tragove
Vreme izbrisalo
Sećanja
Potapaju suze
Ali to su suze reči…“

(izvod iz recenzije Mesečeva sonata, Dimitrije Tasić)