Sve je to život

Jedno od poslednjih, vrednih izdanja jagodinske biblioteke je i knjiga Sve je to život, nastala kao plod dugogodišnjih istraživačkih i stvaralačkih napora jagodinskog psihologa i publiciste Dušana Ž. Ilića. Autor se bavi brojnim temama, situacijama i duševnim stanjima savremenog čoveka i time otkriva širok dijapazon svojih saznanja, iskustava i interesovanja koje nesebično deli sa čitaocima.

Biografija Dušana Ilića je prava prporuka za ovu knjigu. Naime, kao diplomirani psiholog, Dušan je radio u brojnim sredinama i kolektivima, što je nesumnjivo doprinelo sticanju iskustava i izgaradnji samopouzdanja. Svoju kreativnost i umetničku strast je ostvarivao kao glumac i reditelj u jagodinskim pozorištima i kroz pisanje brojnih eseja iz oblasti psihologije. Njegova publicistička zrelost se ogleda i u objavljivanju, najpre knjige Slast i gorčina braka i porodice, a zatim i Sve je to život.

Promocija ove poslednje knjige, održana u sredu, 7. maja u jagodnskoj biblioteci, okupila je veliki broj prijatelja i sardnika Dušana Ilića i poštovaoce knjige i čitanja. Iz svoje struke, vizure i senzibiliteta na ovoj književnoj večeri su govorili: Borislav Radosavljević, publicista i novinar, Anica Jovanović, profesor književnosti, Gradimir Obradović, dipl.sociolog, pisac kao i sam autor . Odabrani odlomak iz knjige Sve je to život je nadahnuto pročitala gospođa Biljana Pantić, jagodinski profesor francuskog jezika. Program se završio izraženom nadom autora da će knjiga pomoći budućim čitaocima da spoznaju neke od istina i dođu do odgovora na dileme i nepoznanice svakodnevnog života.