Imam pravo na …

Jedno od najznačajnih dečjih prava je, svakako, pravo na knjigu, priču, čitanje. I ove godine, tokom obeležavanja Dečje nedelja (od 7. do 13. oktobra), bibliotekari su se svojski trudili da se ovo pravo u potpunosti ostvari. Organizovani su brojni susreti i programi na Dečjem odeljenju jagodinske biblioteke.

Magija priče je očarala najmlađe učesnike radionice „Priči nikad kraja“. Naša saradnica, učenica 7. razreda OŠ “Boško Đuričić“ Isidora Šišaković, čitala je i razgovarala sa zadivljenom i izuzetno pažljivom „malom“ publikom. Kao znak zahvalnosti predškolci su ilustrovali priču ali i crtali našu glumicu i voditeljku radionice.

Da su najuspešnije radionice one koju vode i realizuju deca za decu, pokazali su Turnir „Ne ljuti se čoveče“ i Kreativna redionica „Imama pravo na …maštu“.

Tokom ovih aktivnosti osnovci su se učili toleranciji, svojim pravima ali i obavezama. Kreativnošću, zalaganjem i maštom, voditeljke radionica, Miljana i Jovana u potpunosti su opravdale poverenje i postale stalni saradnici bibliotekara.

Druženje sa decom, susreti sa piscima, radionice… će se nastaviti i tokom čitave manifestacije „Mesec knjige“ koja se u biblioteci tradicionalno održava od 15. oktobra do 15. novembra. Zahvaljujemo se svim saradnicima iz predškolskih ustanova i jagodinskih škola koji se odazivaju našim pozivima i akcijama.