Sindikat BGB-a u seoskoj biblioteci u Bagrdanu

Seoska biblioteka „Živko Jevtić“ iz Bagrdana i Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ iz Jagodine su u nedelju, 13. oktobra, bili domaćini svojim kolegama, bibliotekarima, članovima Samostalnog sindikata Biblioteke grada Beograda. Kolege iz Beograda su želele da vide kako na terenu izgleda najnagrađivaniji bibliotečki projekat u Srbiji.
Zamenica gradonačelnika Skupštine grada Jagodine, Snežana Vukašinović, je srdačno pozdravila goste i izrazila zadovoljstvo što su izabrali da posete grad Jagodinu i biblioteku u Bagrdanu. Podsetila ih je po čemu je poznat grad Jagodina poslednjih godina, upoznala ih je sa dugom tradicijom rada Narodne biblioteke u Jagodini i ukazala je na dobru saradnju koju biblioteka ima sa rukovodstvom Skupštine grada. Posebno je istakla saradnju sa savetnikom gradonačelnika grada Jagodine za poljoprivredu, Miroslavom Cvijetićem, prilikom realizacije projekta Seoskih poljoprivrednih biblioteka, nakon čega je usledio buran aplauz.
Mirko Marković, savetnik direktorke Biblioteke grada Beograda i predsednik pomenutog Sindikata je nakon prezentacije predao poklone domaćinima. Šta drugo, do knjige! Bibliotekarka iz Bagrdana, Svetlana Krstić, je dobila knjige za svoju biblioteku, a koordinatorka projekta, Ivana Pešić, zbog posebnog zalaganja u realizaciji projekta u prošloj sezoni, dobila je poklon iz Holandije. Naime, kolega Mirko je nedavno imao prilike da se upozna sa bibliotekama u Roterdamu. Biblioteke u ovom gradu imaju posebne usluge i knjige (mogu da se lome, da se stavljaju u usta i peru) za svoje najmlađe korisnike, za bebe. Koleginica Ivana je dobila crveni koferčić iz Roterdama sa knjigama za bebe (uskoro će joj i trebati).
A onda su gosti iz Beograda krenuli put Jagodine, gde su se upoznali sa lepotama ovoga grada…