Književna kritika

U saradnji jagodinske biblioteke i Kulturnog centra u subotu, 15. juna 2013. promovisana je knjiga „Književna kritika-o životu i delu Milorada Radunovića“ …Milorad Radunović je jedan od najplodnijih i najraznovrsnijih književnih stvaralaca koje je Jagodina imala. O tome govori njegov impozantan književni opus. U poslednjih četrdeset godina on je objavio 25 – više ili manje obimnih knjiga poezije, proze, dramskih igara, književne kritike i dva obimna i dragocena zbornika narodnih umotvorina iz Metohije, ali i Pomoravlja, Crne Gore i drugih krajeva sa srpskog govornog područja-sve kod najpoznatijih izdavača. O njegovim knjigama pisali su i govorila najuglednija imena naših i stranih književnih kritičara, književnika i kulturnih poslenika…“ (iz Rezimea mr Tomislav Petrović)

Priređivači ove publikacije , jagodinski profesori i književnici, Vojislav Trumpić i mr Tomislav Petrović su govorili o pocesu prikupljanja tekstova i književnih kritika koje se bave delom Milorada Radunovića. Pročitani su i odabrani tekstovi, delovi kritika kao i citati istaknutih imena književnosti koji sa poštovanjem govore o radu Radunovića. U programu su učestvovali i jagodinski pisci-

Miomir Lakićević: O poznanstvu sa Miloradom Radunovićem i sardnji u Gorocvetu

Dobrica Milićević: Milorad Radunović i Jovan Dučić

Gradimir Obradović: Ljubavna poezija Milorada Radunovića

Na kraju se obratio i sam autor koji se zahvalio priređivačima i svim prisutnim. Organizatori, prijatelji i kolege su Miloradu poželeli još mnogo godina dobrog zdravlja, vitalnosti i književnog stvranja.