Čitalački šampioni

Međunarodni dan dečje knjige, 2.april, jagodinska biblioteka je posvetila čitalačkom podvigu učenika prvog i trećeg razreda OŠ “17. Oktobar“. Podvigu, nego šta!

Ne, nije! Mnogo je. U biblioteku ih je dovela ljubav prema knjizi.

Ta ljubav je tako vidljiva u prelepim Dnevnicima čitanja koje su pripremili i poslali a kojima su, usput, i dobro namučili bibliotekarke Dečjeg odeljenja, da među njima izaberu najbolje.

Lepo je i što su sa svojim dragim učiteljicama ponovo pokrenuli takmičarski čitalački duh i mi se iskreno nadamo da igre tek počinju, da će za njihovim primerom krenuti i ostali jagodinski školarci i da ćemo ubuduće redovno dodeljivati medalje za naj, naj čitaoce.

Šarena radionica i Peđa Trajković su nastupali samo za njih i dodelili im diplome koje će ih uvek podsećati na prvu, veliku pobedu.

Mi verujemo u naše male šampione i sigurni smo da je ovo jedan dobar i pravi početak svih budućih uspeha. Na dobrom smo putu. Sad samo uporno, hrabro i srećno nadalje.

Diplome su dobili:

Prvi razred: Neda Pavlović, Leda Kačarević, Vukan Radisavljević, Anastasija Mladenović, Dinka MIljković, Staša Rakić, Martin Milojević, Dunja Damjanović, Bogdan Lubura, Mina Mladenović, Vuk Petrović, Minja Milojković, Veljko Jovanović, Lena Jovanović, Vida Jovanović, Kristina Jovanović, Ljubica Simonović, Marija Brakus, Ilija Simić, Nađa Stefanović, Milica Dimitrijević, Luka Cvetković, Vanja Stojanović.

Treći razred: Nađa Zarkov, Iva Miladinović, Ivona Jevtić, Milena Petrović, Taša Lazarević