Prepletaji

Preplitanjem ideja, kreativnosti , mašte, zabave i učenja, tokom letnjih radionica za osnovce u jagodinskoj biblioteci, nastala su tkanja najraznolikijih aktivnosti, oblika, boja i kreacija.

Saradnici i voditelji radionica, Jelena , Jovana, Marta, Isidora, Andrijana, Aleksandra, Ivana i Snežana su se potrudile da prepoznaju i odgovore na potrebe i interesovanja dece, učesnika radionica. Od pukih posmatrača ili slušalaca „radioničari“ su prerasli u aktivne kreatore radionica. Posebno se taj sklad i radost okupljanja primećivao u poslednjih nekoliko nedelja ( od 6. do 25. avgusta) kroz sledeće radionice: Tehnike tkanja i oblikovanja, Pozorište od papira, Put oko sveta, Tragom slavnih detektiva.

Tokom tkanja „za ozbiljno“ deca su posvećeno i spretno pravila razboje a zatim preplitala raznobojne niti.

Razrešavanje tajnih šifri , poruka i zagonetki sakrivenih između korica knjiga o velikim detektivima; kako izgleda i zvuči pozorišna lutka koja plače ili se raduje, svađa i ljuti;koje igre najviše vole mali Indijci ili kakve priče čitaju za laku noć…su saznanja do kojih se došlo kroz knjige, muziku, crtež, oblikovanje, ples, film.

Ova priča se može ispričati i jezikom brojeva i statistike, kojom možemo biti ponosni: kroz dvadeset pet radionica (potpuno različitih i drugačijih) prošlo je oko pet stotina učesnika najrazličitijeg uzrasta, predznanja i interesovanja. Stekli smo brojne nove članove, saradnike, prijatelje i poštovaoce.

A od jeseni (oktobara) kreće neka nova, dosad neispričana priča. Pridružite nam se.