I potekoše Slova na struju

Subota je, 1. septembar 2012. godine. Zbog subote, škole će svoja vrata otvoriti u ponedeljak, ali je zato globalna mreža uvek širom otvorena i nema razloga da i mi čekamo zvanično radni dan. Nestrpljivi smo, a i PRVI je nekako najzgodniji za početke.

S neskrivenim ponosom i neizmernim zadovoljstvom vas obaveštavamo:

Upravo na dan današnji – potekla su Slova na struju !!!

„Slova na struju“ je elektronski književni časopis za decu i mlade jagodinske Narodne biblioteke. Čine ga najlepše pesme i priče najistaknutijih savremenih dečjih stvaralaca sa balkanskih prostora, ali i dela neprolazne vrednosti iz nekih ranijih vremena. Tu je sve ono što je važno i veliko u svetu književnosti za male (mlade) – strpljivo birano, pažljivo odabrano. Igra, zabava, humor… ali ne besciljna igra, ne puka zabava i ne trivijalni humor. Želeli smo časopis koji „prolepšava“ i glavu i dušu. Trudili smo se da pronađemo meru i postavimo visok kriterijum, pre svega, iz poštovanja prema onima koji stvaraju i onima koji će čitati, a iznad svega, iz pijeteta prema umetnosti i njenoj večnosti.

Dugo smo, prvo maštali o njemu, a zatim osmišljavali ovaj časopis. Danas vam ga s radošću i slatkom strepnjom poklanjamo i s nestrpljenjem očekujemo vaše kritike (naravno, priželjkujemo pozitivne, ali dragocene će nam biti i one druge). Javite se svakako, iznesite svoje primedbe, predloge i želje kako bi već drugi broj bio još bolji, pa treći, četvrti … Da trajemo do nekog dalekog 1. septembra kad ćemo se s ponosom, ali i nostalgijom prisećati: Dogodilo se na današnji dan – : 1. septembra 2012. pojavio se prvi broj elektronskog časopisa „Slova na struju“ !