Promocija Prošlosti

Mr Dobrivoje Jovanović je savestan i posvećen naučni radnik koji je svojim mnogobrojnim dosadašnjim stručnim radovima dao puni doprinos nauci koja nije samo njegov posao već i njegova ljubav i strast što je evidentno već pri prvom pogledu na njegovu bibliografiju.

S obzirom na činjenicu da je Dobrivoje ne samo autor svih priloga u Zborniku već i izdavač, razumljivo je da je publikacija štampana u malom broju primeraka, svega 10.  Elektronsko izdanje  može se pronaći na adresi www.dobrivoje jovanovic.in.rs gde se pored zbornika Prošlost nalaze i svi ostali njegovi autorski i koautorski radovi kao i mnogobrojni članci koje je godinama objavljivao u stručnim časopisima.

O časopisu Prošlost govorili su oni čija reč nosi težinu i respekt struke-istoričari ovdašnji: Ninoslav Stanojlović i mr Dejan Tanić.

Oni koji su na ovo pretprazničko veče došli u biblioteku i prisustvovali promociji uživali su u zanimljivoj priči i do sada neobjavljenim podacima iz oblasti zavičajne i nacionalne istorije, a autor je najavio nastavak rasvetljavanja prošlosti.