Uskršnja priredba

Narodna Biblioteka i Akademija OXFORD već uhodano uspešno sarađuju sa jednim i jedinstvenim ciljem a to je edukacija i pravilno usmeravanje naše omladine. Činjenica je da je poznavanje stranih jezika osnova uspešne budućnosti naše dece zato im OXFORD pomaže pri savladavanju stranih jezika na svim nivoima, a mi se trudimo da naše najmlađe odeljenje – Odeljenje strane knjige zadovolji njihove potrebe za dodatnom literaturom u smislu priručnika ili pak dela lepe književnosti na engleskom, nemačkom, francuskom, ruskom i drugim jezicima.

Učestvovala su deca, ne samo iz Jagodine, već i iz Ćuprije i Paraćina, iz sva tri grada u kojima ova škola godinama uspešno radi. Njih pedesetak. A u publici roditelji, rodbina, prijatelji ili raspoloženi namernici, ponosni i zadovoljni.

Fond strane knjige u jagodinskoj biblioteci još uvek nije u potpunosti oformljen, mada se trudimo da ga gotovo svakodnevno proširujemo i obogaćujemo, ali ono što ohrabruje i podstiče naš entuzijazam jeste činjenica da smo među retkim bibliotekama u Srbiji koje uopšte i imaju odeljenje strane knjige.Naravno najveći broj publikacija je na engleskom jeziku što je i logično s obzirom na njegovu planetarnu dominaciju.

Ipak, nadamo se i verujemo da ćemo u skoroj budućnosti i na ovom odeljenju imati bogatu i reprezentativnu zbirku poput ostalih u našoj biblioteci.