Škola računara za starije sugrađane

Ova, 2012. godina je proglašena evropskom godinom aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Prepoznajući potrebu starijih građana da nauče da koriste kompjutere i Internet, Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini će organizovati obuku za rad na računaru i Internetu namenjenu ljudima starijim od 60 godina. Oni su motivisani da koriste informacione tehnologije, jer se tako osećaju kao deo savremenog društva i vide u tome način da se bore protiv izolacije koja dolazi sa starenjem. Takođe, ogroman motiv su im deca i unuci koji žive u inostranstvu i sa kojima sada mogu lakše, brže, ali i mnogo jeftinije da komuniciraju.

Uzimajući u obzir ove činjenice, polaznici će imati priliku da savladaju osnove Interneta, načine korišćenja pretraga, pronalaženja željenih informacija pomoću glavnog pretraživača, upotrebu skajpa, preuzimanje fotografija, kao i registrovanje i korišćenje naloga za primanje i slanje elektronske pošte.

Planirano je da se obuka organizuje pet puta nedeljno u trajanju od po sat vremena i očekujemo dobar odaziv, s obzirom na to da već postoji interesovanje starijih sugrađana.

Zainteresovani građani za kurs će moći da se prijave telefonom, na broj 229-889 ili dolaskom u Internet centar biblioteke u terminu od 8-19 časova. Na osnovu prijavljenog broja polaznika formiraćemo grupe i obavestiti Vas o datumu početka obuke.

Dobrodošli!