REGRESOTERAPIJA U BIBLIOTECI

U petak, 8. septembra, u Narodnoj biblioteci u Jagodini je održano interesantno predavanje Patrika Balinta, priznatog međunarodnog stručnjaka za regresoterapiju.

Pored informisanja prisutnih o poreklu, postulatima i primeni regresoterapije, profesor Balint je za prisutne održao i grupnu sesiju koja je na delu pokazala korist ove metode u svakodnevnom životu.
Regresoterapija je, inače, terapijska tehnika putem koje klijent dopire do sadržaja nesvesnog i razrešava traume, strahove, konflikte i obrasce ponašanja koji mu često u sadašnjem trenutku prave probleme na emocionalnom, psihičkom ili fizičkom nivou.
Patrik Balint radi kao regresoterapeut, a ujedno i predaje regresoterapiju u Slovačkoj i Češkoj Republici. Sa regresoterapijom se susreo tokom studija u Pragu, kada upoznaje svog učitelja psihologije i mentora Andreja Dragomireckog.
Završio je studije softverskog inženjerstva na Fakultetu tehničkih nauka u Pragu i u Bratislavi. Od 2000. godine posvećuje se regresoterapiji na profesionalnom nivou i uvodi nove sopstvene tehnike.

Naročito je intrigantna njegova teorija sistema nege majke i deteta za vreme trudnoće, koja daje kompleksnu dimenziju pripremi za porođaj i roditeljstvo.