PROMOCIJA KNJIGE ZORANA ĆIRIĆA IZAZVALA VELIKO INTERESOVANJE

U četvrtak, 22. juna 2023. godine, u sali Narodne biblioteke u Jagodini održana je promocija knjige „Kolumne/promene“ poznatog jagodinskog advokata Zorana Ćirića. Reč je o izboru kolumni nastalih i objavljenih u „Novom putu“ početkom dvehiljaditih, u vreme kada je urednik „Novog puta“ bio poznati jagodinski spisatelj i novinar Bajo Džaković.

Pred prepunom salom gradske biblioteke o knjizi su, pored autora, govorili Ljubiša Bata Vujić, direktor RTV Kopernikus Jagodina i „Novog puta“, i Milan Jakovljević, direktor Istorijskog arhiva u Jagodini i predsednik Saveta festivala Srpsko pero. Ćirićeve kolumne iz časopisa „Novi put“ čitao je prvak Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović, program je vodio novinar Dejan Simić, dok je za video-prezentaciju bio zadužen Milosav Brajković. Promociju je svojim pesmama oplemenio poznati jagodinski gitarista Dušan Dimitrijević Endži.

Podsećanje na prelomne trenutke u srpskom društvu, ali i na jagodinskoj političkoj sceni početkom ovog veka izazvalo je na kraju promocije i diskusiju prisutnih, što je pokazalo da pitanja o kojima Ćirić piše u svojim kolumnama još uvek bude promišljanja i propitivanja događaja koji su se odvijali tih burnih godina.