PROMOVISANA KNJIGA ZAGORKE BUNTHORNSADE „LJUBAV IMA OČI DRUGE“

U petak, 10. septembra, u sali Narodne biblioteke u Jagodini promovisana je knjiga Zagorke Bunthornsade „Ljubav ima oči druge“.
Na promociji je o autorkinoj knjizi, ali i o njenom celom opusu govorila poznata jagodinska književnica Dragica Matejić Šreder, dok su u muzičkom delu programa učestvovali Dušan Dimitrijević Endži, Anđela Trajković i Stefan Dugalić. Autorka je veče ulepšala čitanjem pesama iz zbirke, a na kraju večeri i odgovarala na pitanja prisutnih.

Zagorka Zaga Bunthornsade rođena je 1948. godine u selu Kupinovu kod Kuršumlije. Školovala se u Jagodini. Bavila se streljaštvom i osvojila brojne nagrade u ondašnjoj Jugoslaviji. Životni put ju je odveo u Frankfurt na Majni gde i danas živi, a pisanju poezije se posvetila nedavno. Objavila je dve zbirke poezije za decu, a „Ljubav ima oči druge“ joj je prva zbirka ljubavne poezije, inače objavljena i na nemačkom jeziku u prevodu Dragice Matejić Šreder. Zagorka Bunthornsade je član Centralnog saveta Srba u Hesenu i Udruženja pisaca Sedmica.