OD MINISTARSTVA KULTURE JAGODINSKOJ BIBLIOTECI KNJIGE ZA (skoro) 1.000.000 DINARA

Na nedavnom sastanku povodom Dana biblioteke u Jagodini, ministarka kulture Republike Srbije Maja Gojković je u razgovoru sa direktorom biblioteke dr Markom Bojićem obećala značajniju podršku ministarstva jagodinskoj biblioteci. Ta podrška će se odvijati uglavnom kroz finansiranje projekata, ali Jagodinci već ovih dana mogu da uživaju u benefitima jedne konstantne podrške Ministarstva kulture bibliotekama u Srbiji.

Tokom najnovijeg otkupa knjiga, Ministarstvo kulture je za jagodinsku biblioteku izdvojilo blizu 720.000 dinara za naslove koje su sa spiska izabrali jagodinski bibliotekari, ali i preko 260.000 dinara za naslove koje je u funkciji podrške kapitalnim izdavačkim projektima ministarstvo obezbedilo svim bibliotekama u Srbiji. Knjige u vrednosti blizu 1.000.000 su svakako velika podrška našoj biblioteci, ali i poziv Jagodincima da se tokom leta u što većem broju učlane u biblioteku.
Ono što je posebno važno je snaženje fonda Odeljenja stručne knjige, ali su i Dečje odeljenje i Odeljenje za odrasle bogatiji za kvalitetan izbor aktuelnih naslova poznatih srpskih izdavača poput Pčelice, Lagune, Kreativnog centra, Makarta, Geopoetike, Prometeja, Propolis buksa i mnogih drugih. Dođite u biblioteku i obogatite svoje leto na najbolji način!