NASTAVLJENA USPEŠNA SARADNJA NIŠKE I JAGODINSKE BIBLIOTEKE

U sredu, 27. januara, Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu boravila je u radnoj, ali i kao i uvek prijateljskoj poseti jagodinskoj biblioteci. U razgovoru sa dr Markom Bojićem, direktorom Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“ analizirana je dosadašnja uspešna saradnja dve biblioteke, ali su dotaknute i teme koje tu saradnju u budućnosti mogu učiniti još uspešnijom.

Najaktuelnije je svakako bilo pitanje Zakona o izmenama i dopunama zakona o kulturi koji je nedavno donet, a koji uz ostale novine, bliže precizira opšti interes u kulturi i definiše oblasti kulturne delatnosti. Navedene izmene i dopune Zakona o kulturi direktori niške i jagodinske biblioteke su analizirali i u njima pronašli priliku za nove modalitete saradnje dve ustanove.

Osim ovoga, razmatrani su i rezultati projekata koje su dve biblioteke realizovale prošle godine, a razgovarano je i o mogućnosti zajedničkog učešća na aktuelnom konkursima za sufinansiranje projekata koje je nedavno raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja.