UZ SNIŽENE CENE ČLANARINE I NABAVKA AKTUELNIH NASLOVA

Kao i prethodnih godina, i ove godine je Narodna biblioteka u Jagodini obradovala naše sugrađane sniženjem cene članarine za 40%. Tako je sada, ionako povoljna cena godišnje članarine od 500 dinara, spuštena na 300 dinara.

Akcija traje već nedelju dana, Jagodinci u velikom broju koriste ovaj popust, a ovih dana biblioteka se potrudila da im da i dodatni razlog da postanu članovi najstarije kulturne ustanove u našem gradu.
Naime, na inicijativu direktora biblioteke dr Marka Bojića i uz logističku podršku i zalaganje koleginice Jelene Spasojević sa Odeljenja za nabavku i obradu bibliotečko-informacionog materijala, sredstvima skupštine grada Jagodina, nabavljeni su i ovih dana u biblioteku stigli novi naslovi iz Delfi knjižara, a više od 90% naslova predstavlja deziderate – knjige koje su naši korisnici poželeli da vide u fondu gradske biblioteke. Od stranih autora, novim naslovima su zastupljeni omiljeni pisci jagodinske čitalačke publike: Frederik Bakman, Donato Karizi, Džon Grišam, Nora Roberts, Gijom Muso, Stiv Beri, Elena Ferante, Filipa Gregori i mnogi drugi, dok domaće autore u ovom izboru predstavljaju Vesna Dedić, Ljiljana Habjanović Đurović, Marko Vidojković, Vanja Bulić, Jelica Greganović i drugi autori koji su (i) ove godine privukli pažnju srpskih čitalaca.

Vrednost nabavljenih knjiga je preko 50.000 dinara, trenutno su u fazi obrade i do kraja nedelje jagodinski čitaoci mogu da ih očekuju na policama gradske biblioteke.