KUĆA DECE PUNA

 

Još jedan ciklus letnjih kreativnih radionica, koje se organizuju u jagodinskoj biblioteci u vreme školskih raspusta, je završen.

Epilog: Pedesetak vrednih i kreativnih mališana na dvanaest održanih radionica, uz druženje i saradnju, stvorilo je mnoštvo šarenih rukotvorina.

Prva ovogodišnja radionica održana je 18. jula a poslednja 10. avgusta. Utorak, sreda, četvrtak – vredno i marljivo kao mravi, a nadahnuto kao cvrčak.

U prvoj nedelji smo osvajali dubine i otkrivali skrivenu lepotu u njima. Ronili smo u svoju maštu i istraživali svoje umeće pa smo, kako to obično biva, bili bogato nagrađeni i dobili prelep, samo naš okean.

Druge nedelje pokušali smo da ovladamo prostorom i poigramo se trećom dimenzijom u svetu cveća i leptirova. Treću smo, kako letu i priliči, bojili u tople boje. Cvetale su bulke i suncokreti u vatrometu crvene i žute i narandžastoj izmaglici tamo gde se pomešaju i stope.

Deca vole razne stvari, bila je tema završnice ovogodišnjeg kreativnog rada koja je zaokružila sve što smo do tada radili i naučili a ujedno nam i omogućila potpunu slobodu i nesputanost kreativnog izraza.

Sve u svemu – još jedno dugo, toplo i kreativno leto.