КЊИГЕ И СПОРТ

Деца се рађају спремна да уче. Користе сва своја чула  како би могла да схвате свет који их окружује. Улога родитеља, васпитача и едукатора је да ту спремност и потенцијале искористе на најбољи начин. Увиђајући значај усалашености телесног, социалнаг, емотивног и духовног развоја деце  тренери Школице спорта СПОРТИСИМО, осим вежбања, желе да  својим полазницима пренесу и друга знања и вештине. Захваљујући  њиховој иницијативи  и ентузијазму реализована  је још једна лепа и успешна активност у Библиотеци.

Библиотекари су припремили и организовали едукативне читалачке радионице и активности прилагођене узрасту деце ( ЈУНИОР 5-6 год. и СЕНИОР 7-11 год). Предшколцима је Библиотека представњена као место где настају бајке. Користећи интерактивне приче и књиге спојио се покрет, игра и читање. Уручене  су им и бесплатне чланске карте што су они са поносом понели као посебан и значајан поклон.

Старија узрасна група је, уз коришћење видео презентације  о историји писма и књиге и представљење дела класика и савремених писаца за децу, подстицана на  опажање, закључивање, размишљање и  откривање какве се све могућности и тајне крију у библиотеци.

Чини се да су ови сусрети подстакли искру радозналости, интересовања и љубави према читању и  јер су деца наставила  самостално, са својим родитељима, да посећују библиотеку.

Уместо закључка пренећемо крилатицу школице спорта:

ДЕТЕ УЧИ ОНО ШТО ЖИВИ