KNJIGE I SPORT

Deca se rađaju spremna da uče. Koriste sva svoja čula  kako bi mogla da shvate svet koji ih okružuje. Uloga roditelja, vaspitača i edukatora je da tu spremnost i potencijale iskoriste na najbolji način. Uviđajući značaj usalašenosti telesnog, socialnag, emotivnog i duhovnog razvoja dece  treneri Školice sporta SPORTISIMO, osim vežbanja, žele da  svojim polaznicima prenesu i druga znanja i veštine. Zahvaljujući  njihovoj inicijativi  i entuzijazmu realizovana  je još jedna lepa i uspešna aktivnost u Biblioteci.

Bibliotekari su pripremili i organizovali edukativne čitalačke radionice i aktivnosti prilagođene uzrastu dece ( JUNIOR 5-6 god. i SENIOR 7-11 god). Predškolcima je Biblioteka predstavnjena kao mesto gde nastaju bajke. Koristeći interaktivne priče i knjige spojio se pokret, igra i čitanje. Uručene  su im i besplatne članske karte što su oni sa ponosom poneli kao poseban i značajan poklon.

Starija uzrasna grupa je, uz korišćenje video prezentacije  o istoriji pisma i knjige i predstavljenje dela klasika i savremenih pisaca za decu, podsticana na  opažanje, zaključivanje, razmišljanje i  otkrivanje kakve se sve mogućnosti i tajne kriju u biblioteci.

Čini se da su ovi susreti podstakli iskru radoznalosti, interesovanja i ljubavi prema čitanju i  jer su deca nastavila  samostalno, sa svojim roditeljima, da posećuju biblioteku.

Umesto zaključka prenećemo krilaticu školice sporta:

DETE UČI ONO ŠTO ŽIVI