PREDAVANJE ZA JAGODINSKE PČELARE

U organizaciji Narodne biblioteke ,, Radislav Nikčević“ u Jagodini i Pčelarskog društva ,, Pomoravlje“ iz Jagodine, a u okviru projekta Poljoprivredne biblioteke, u subotu, 20.februara 2016. godine u prepunoj sali Pomoravskog okruga u Jagodini, održano je predavanje na temu „Izimljavanje i prolećni razvoj pčelinjih društava“. Predavač je bio Miljko Šljivić, pčelar iz Globodera kod Kruševca.

Osim pčelara iz Pčelarskog udruženja „Pčelar“ iz Jagodine, ovom zanimljivom i korisnom predavanju prisustvovali su i pčelari iz drugih udruženja u Pomoravskom okrugu.S obzirom da je u publici bilo puno pčelara-početnika, delovi predavanja su bili prilagođeni upravo njima.

Na početku je sve prisutne pozdarvila direktorka biblioteke, Vesna Crnković i podsetila da Narodna biblioteka u Jagodini vodi računa o potrebama svih svojih korisnika. Što se tiče poljoprivrednika, tokom cele godine biblioteka nudi časopise i literaruru iz svih oblasti poljopruvrede, a od 2010. godine i sajt www.agrolib.rs, gde mogu da se pronađu veoma zanimljive i važne informacije koje su potrebne poljoprivrednicima. Posebnu pažnju biblioteka za ove korisnike obraća u toku zime, kada nema aktivnosti na njivama i tada organiuje različite edukacije i tribine. Od nedavno, jagodinska biblioteka je otpočela aktivnu saradnju sa Pčelarskim društvom „Pomoravlje“, a plod te saradnje je upravo ovo predavanje.

Boban Mišić, zamenik predsednika Pčelarskog društva „Pomoravlje“ je izrazio zadovoljstvo što se veliki broj pčelara odazvao i došao na predavanje i najavio je još mnogo aktivnosti, kao i saradnju sa projektom „Poljoprivredne biblioteke“ jagodisnke Narodne biblioteke.

Pčelarstvo je grana poljoprivrede koja je sve popularnija u Srbiji, a pčelarska društva su najorganizovanija i veliku pažnju posvećuju edukaciji svojih članova, ali i pronalaženju načina za plasman svoje robe na tržište.

Pčelarsko udruženje „Pčelar“ iz Jagodine je korisnik naše internet pijace.
Pogledajte http://www.onlinepijaca.agrolib.rs/proizvod/proizvodi-od-m/