DEČIJA NEDELJA 2015

S namerom skretanja pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece, zasnovanih na međunarodnim i nacionalnim dokumentima i propisima, i jagodinska Narodna biblioteka se, kao i uvek, pridružila obeležavanju Dečije nedelje 2015.

Svake godine, prva puna nedelja meseca oktobra se obeležava kao Dečija nedelja.
Ove godine ona je posvećena porodici, porodičnim vrednostima i unapređivanju uslova za rast i razvoj svakog deteta u porodičnom okruženju i odvija se pod motom: PODRŠKA PORODICI – NAJBOLJA PODRŠKA DECI.
U jagodinskoj Narodnoj biblioteci obeležavanje dečije nedelje je nezaobilazna aktivnost kojoj smo se i ove godine radosno posvetili.
Družili smo se sa našim predškolcima i osnovnoškolcima uz prigodan razgovor i podsećanje na dečija prava i dužnosti, značaj porodice i porodičnih odnosa, vrednosti koje se u njoj stvaraju i neguju itd. Uz to smo bili i kreativni i napravili originalne poklone za članove naših porodica kao mali znak pažnje i beskrajne ljubavi i zahvalnosti. A naši najmlađi đaci – prvaci su dobili besplatne članske karte i savladali osnove lepog ponašanja iz Bukvara bontona.