Sveti a nesveti

Knjiga Sveti i nesveti koja se 6. novembra našla pred brojnom jagodinskom publikom zahvaljujući saradnji Biblioteke i sveštenstva Jagodinske crkvene opštine…Ruski i moskovski arhimandrit Tihon Ševkunov , autor knjige Sveti a nesveti je podario čitaocima na desetine životnih, dirljivih ljudskih priča o životu i smrti, ljudima i neljudima, veri i neveri, o staroj i novoj Rusiji.
Osnovni zadatak biblioteke još od njenog postanka, pa do današnjeg dana je , ne samo očuvanje naučne i umetničke literature čitave civilizacije, već i njeno bitisanje kao istinskog kulturnog i obrazovnog centra. Time ona postaje nezaobilazni činilac duhovnog i inelektualnog rasta i napretka pojedinca i nacije. Vođena tim promišljanjima, jagodinska biblioteka veliku pažnju posvećuje afirmaciji stvralaštva koje je nesumnjivo glas iskrenosti, uma i dobrote. Dragocene su knjige koje oplemenjuju, uzdižu, ruše predrasude i pomeraju granice.
Knjiga Sveti i nesveti koja se 6. novembra našla pred brojnom jagodinskom publikom zahvaljujući saradnji Biblioteke i sveštenstva Jagodinske crkvene opštine spada u takvu vrstu literature.
Ruski i moskovski arhimandrit Tihon Ševkunov , autor knjige Sveti a nesveti je podario čitaocima na desetine životnih, dirljivih ljudskih priča o životu i smrti, ljudima i neljudima, veri i neveri, o staroj i novoj Rusiji. O duhovnosti kojom odiše ovo delo govorili su gosti Biblioteke: jerej Milomir Todorović i Dejan Pavlović.