Susreti

Tokom tradicionalne manifestacije jagodinske biblioteke Mesec knjige organizuju se , pored ostalih aktivnosti, brojne posete predškolaca i učenika osnovnih škola. Ovi sustreti dece sa knjigama, pričom, bibliotekarima… protiču pod sloganom:

KNJIGA + ČITANJE= ZABAVA

Dečje odeljenje biblioteke se trudi da pomoviše čitalačku kulturu i formira buduće verne čitaoce osmišljenim aktivnostima i programima koji prate ove posete: pričanje bajki, ilustrovanje, gluma, pesma… Radoznalost sa kojom deca prate ove aktivnosti, njihovi komentari, pitanja najbolja su nagrada ze sve uložene napore i trud bibliotekara. Pažnja se posvećuje i akcijama besplatnog upisa učenika prvog razreda kao i grupnog upisa po povlašćenoj ceni. Prijem novih članova biblioteke je uvek svečan čin za decu i bibliotekare.

Utorak, 22.oktobar se posebno izdvojio u kalendaru ovih događanja. Tog dana Dečje odeljenje je imalo zadovoljstvo da ugosti članove dramske grupe biblioteke iz Dimitrovgrada i koleginicu Elizabetu Georgiev, višeg diplomiranog bibliotekara. Zahvaljujemo im se na vrednim poklonima- knjigama za decu na bugarskom jeziku.

Pozivamo sve škole i predškolske ustanove da ovu saradnju obogatimo i proširimo brojnim sadržajima i aktivnostima koje zajednički osmišljavamo i realizujemo. Na taj način možemo ostvariti krajnji cilj koji se najbolje ogleda u odgovoru malih čitalaca iz vrtića. Na pitanje zašto su u biblioteci, „horski“ su odgovorili:

„Zato što je knjiga naš najbolji drug“