Beleženje života

Bilo da smo zagovornici ili protivniici savremenih načina komunikacije ne može se osporiti njihova nesumnjiva prednost i pogodnost u prepoznavanju i povezivanju ljudi sličnih senzibiliteta, ideja, misli. Odgovornost je svakog pojedinca da li će na pravi način iskoristiti i propagirati ovakve mogućnosti.

Jagodinska Biblioteka je pesnikinju Violetu Aleksić najpre srela i upoznala u virtuelnom svetu i u toj beskonačnoj mreži isprepletanih veza brzo i lako dogovorila promociju njene četvrte knjige poezije KADA SE HRABROST ODROBIJA. Fragmenti pesama ili slike sa pesničkih susreta okačeni na virtuelni zid fejsbuka su bili preporuka da Violetina poezija nađe svoj put do Biblioteke. Poezija koju su posetioci imali prilike da čuju u četvrtak, 23. maja pokazala je da smo bili u pravu.

Violeta Aleksić živi i radi u Švajcarskoj. Piše od petnaeste godine , ali za objavljivanje poezije sačekala je neko zrelije vreme. Prvu zbirka pesama, Negde u mojoj pesmi, objavila je 2011. Nizale su se : Život je čudan momak, Nisi ti meni bilo ko i poslednja, Kada se hrabrost odrobija. Sve zbirke su promovisane po Srbiji i medijski jako dobro propraćene. Od nedavno Violeta Aleksić ima svoj pesnički kutak na talasima Radio novosti u emisiji Iz prvog reda.

Osim u emotivnom kazivanju stihova same autorke, glumice Olivere Konstantinović , specijalne gošće , pesnikinje iz Beograda, Planinke Nine Rajković, posetioci ove promocije su bili u prilici da uživaju i u muzici Danijela Mesihovića i Pileta Alise.