Kad knjige opet budu u modi

Mesec april u jagodinskoj biblioteci će biti obeležen nizom raznorodnih programa, promocija, izložbi posvećenih značajnim datuma i jubilejima knjige i čitanja: 2. april-Svetski dan dečje knjige, 23. april-Svetski dan knjige, 27. april-Dan Narodne biblioteke u Jagodini. „Danas knjige žurku prave“ je program namenjen obeležavanju Svetskog dana dečje knjige. Akcija koju su pokrenuli učitelji OŠ “17. Oktobar“ , Čitalački dnevnici, svoju završnicu će simbolično doživeti na ovaj dan dodelom diploma za najvrednije Đake – u čitanju prvake. Šarena radionica i Peđa Trajković je pripremio muzičko – poetski program koji veliča čitanje i knjigu .

Aktivnosti i književni programi se nastavljaju čitavog aprila a započeli smo ga u četvrtak, 28.marta projekcijom dokumentarnog filma posvećenog životu i delu Danila Kiša „Moj život“ . Gosti biblioteke su bili učenici starijih razreda OŠ “Rada Miljković“ sa svojim nastavnicima. Očekujemo da ovakav oblik rada i način izvođenja nastave, sekcija ili slobodnih aktivnosti, može dorineti boljem razumevanju književnog dela, pospešiti čitalačke navike i promovisati biblioteku.

Ovo je ujedno i poziv za sve škole, ustanove kulture , institucije i pojedince da nas posete u narednom periodu i podsete se ili nanovo otkriju knjige, pisce, biblioteku i njeno „blago“.