Jagodina u objektivu

Pozivnice sve govore. Dobrodošli!

Ovogodišnja manifestacija Mesec knjige 2012.g. jagodinska biblioteka je započela izložbom „Jagodina u objektivu“ koja je deo Zavičajnog odeljenja biblioteke. Jedan od segmenata rada svake biblioteke je prikupljanje, čuvanje i promovisanje građe koja se odnosi na sve stvaraoce iz te lokalne sredine, ili na stvaraoce koji su živeli ili pisali o toj sredini, u ovom slučaju o Jagodini.

Ova izložba na neki način povezuje modernu i tradicionalnu ulogu savremenih biblioteka. Naime, osim ovakve tradicionalne postavke izložbe starih razglednica i fotografija, biblioteka je oformila stranicu na popularnoj društvenoj mreži Fejsbuk, i na taj način, pozvala sve Jagodince i one druge, koji vole Jagodinu da se druže i pričaju istoriju grada, otkriju neku novu i zanimljivu građu. Ova grupa do sad ima 2.645 prijatelja i mnogo komentara koji su ispuljeni ljubavlju ili šežnjom za rodnim gradom.

Izložba, koju su pripremile Marija Crnković i Nada Dimitrijević (u saradnji sa kolegama iz jagodinskog Zavičajnog muzeja), zvanično je otvorena u četvrtak, 18. oktobra, a na tom malom slavlju biblioteci su se pridružili :

*gospođa Biljana Pantić sa odlomkom svog eseja o Jagodinskim svetlinama

*Goran Stanković govoreći odlomak o Putešestvijama Joakima Vujića i

*Jovan Kocić, na gitari

(Vesna Crnković, na otvaranju izložbe)