„Dani komedije“ u Biblioteci

Narodna biblioteka i 41. festival „Dani komedije“ u Jagodini u sklopu pratećeg programa, u četvrtak, 22. marta 2012. godine u 18 časova u sali Biblioteke, organizuju promociju knjige „Uspomenar 212“ Milana Cacija Mihajlovića.

U ponedeljak, 26. marta 2012. godine u Narodnoj biblioteci, takođe u 18 časova, biće predstavljen portret glumice Dare Džokić. Autor knjige „Uspomenar 212“, Milan Caci Mihajlović, je odrastao na Crvenom krstu; glumačku karijeru ostvario u Ateljeu 212. Tokom 35 godina glumačkog rada odigrao je preko 100 pozorišnih uloga, snimio oko 100 uloga na televiziji, nešto malo filmova i veliki broj radio drama.

Knjigu „Uspomenar 212“ promovišu autor i dramska umetnica Tanja Bošković. Knjiga donosi anegdote, priloge sa proba, predstava, premijera, gostovanja i iz nezaobilaznog bifea Ateljea 212.

Dara Džokić je rođena u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u rodnom gradu, nakon čega je upisala Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je u klasi profesora Minje Dedića. Prvu ulogu je imala u pozorištu Atelje 212. U njemu radi i danas, ali je gostovala i na scenama drugih pozorišta. Glumila je u velikom broju filmova i serija i dobitnica je brojnih filmskih i pozorišnih nagrada. Razgovor sa poznatom glumicom vodiće Vesna Crnković, direktorka Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“.