КУЋА ДЕЦЕ ПУНА

 

Још један циклус летњих креативних радионица, које се организују у јагодинској библиотеци у време школских распуста, је завршен.

Епилог: Педесетак вредних и креативних малишана на дванаест одржаних радионица, уз дружење и сарадњу, створило је мноштво шарених рукотворина.

Прва овогодишња радионица одржана је 18. јула а последња 10. августа. Уторак, среда, четвртак – вредно и марљиво као мрави, а надахнуто као цврчак.

У првој недељи смо освајали дубине и откривали скривену лепоту у њима. Ронили смо у своју машту и истраживали своје умеће па смо, како то обично бива, били богато награђени и добили прелеп, само наш океан.

Друге недеље покушали смо да овладамо простором и поиграмо се трећом димензијом у свету цвећа и лептирова. Трећу смо, како лету и приличи, бојили у топле боје. Цветале су булке и сунцокрети у ватромету црвене и жуте и наранџастој измаглици тамо где се помешају и стопе.

Деца воле разне ствари, била је тема завршнице овогодишњег креативног рада која је заокружила све што смо до тада радили и научили а уједно нам и омогућила потпуну слободу и неспутаност креативног израза.

Све у свему – још једно дуго, топло и креативно лето.