JAGODINCI VOLE BIBLIOTEKU – ČETIRI NOVA ČLANA SVAKOG SATA, I TAKO 15 DANA!

Iako se Mesec knjige ove godine zbog pandemije obeležava drugačije nego ranijih godina – nema kupovine na Sajmu knjiga, nema atraktivnih književnih programa – Narodna biblioteka u Jagodini ni u otežanim uslovima nije odustala od promovisanja kreativnosti, knjige i čitanja, ali i od podrške sugrađanima tokom teških dana čiji smo svedoci.
Raspisan je književni konkurs „Jara Labud“ (prvi radovi jagodinskih školaraca već pristižu), izašao je 37. broj najboljeg srpskog onlajn dečijeg književnog časopisa „Slova na struju“, održan je seminar o radu sa mladima u biblioteci, ali je i akcija sniženja cena članarine produžena na čak 15 dana, što se ispostavilo kao pun pogodak.
Naime, tokom akcije sniženja članarine povodom Meseca knjige, blizu šest stotina Jagodinaca je obnovilo svoje članstvo ili je po prvi put postalo član gradske biblioteke. Nezabeleženo interesovanje Jagodinaca, grupni upisi i povećan napor kolega sa odeljenja za rad sa korisnicima rezultirali su rekordnim brojem upisa dnevno – prosečno je na svakih petnaest minuta Narodna biblioteka u Jagodini je bila bogatija za jednog člana.

Ovaj rezultat je svakako razlog za ponos i bibliotekara i korisnika, ali i obaveza da se izađe u susret potrebama čitalaca u Jagodini nabavkom novih knjiga u narednom periodu.