Treći međunarodni EIFL-PLIP sastanak u Ljubljani

Narodnu biblioteku „Radislav Nikčević“ iz Jagodine je na trećem međunarodnom EIFL-PLIP sastanku u Ljubljani od 29. januara do 02. februara 2012. godine predstavljala Jelena Rajić, bibliotekar, profesor engleskog jezika. Sastanku su prisustvovali predstavnici preko 20 biblioteka iz Evrope, Afrike i Latinske Amerike.

Jelena Rajić je desetominutnim izlaganjem, uz kratku video prezentaciju predstavila sprovedene aktivnosti i planove za budući period realizacije AgroLib Ja projekta. Nakon toga usledila je diskusije o projektima. Projekat AgroLib-Ja izazvao je veliku pažnju svih prisutnih bibliotekara kao primer dobre prakse. Ono što je izazvalo posebno interesovanje je kako odabrati odgovarajuće predavače za stručna predavanja za poljoprivrednike, kada otpočeti sa predavanjima, na koji način funkcioniše AgroLib pijaca, kako uključiti predstavnike lokalnih vlasti u sprovođenje projekta, itd.

Sastanak je bio odlična prilika da bibliotekari iz različitih delova sveta razmene svoja iskustva, znanja i ideje. Ideje projekta Agrolib-Ja sprovšće biblioteke u Armeniji, Letoniji, Litvaniji i Makedoniji. Predstavnici organizacije EIFL-PLIP su izrazili svoje zadovoljstvo onim što je do sada postignuto projektom AgroLib, kao i činjenicom da projekat i dalje traje zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Republike Srbije i Skupštine grada Jagodine.