СНЕГА НЕМА, РАДИОНИЦА ИМA

Креативне радионице намењене деци предшколског и основношколског узраста као и Мала школа програмирања одржане су и током овог зимског распуста, од петог до десетог јануара, у јагодинској Народној библиотеци.

Радионицама је свакодневно присуствовало мноштво деце која су одабрала да део свог слободног времена проведу у знаку забавне игре која је и више од игре.

Укратко о нама и зими 2018: Зима која и не личи баш на себе, зимски распуст који и не поштује баш законе физике ( конкретно онај по коме се тела на топлоти шире…) и креативност која одолева и опстаје упркос свему.

Већ уходани у занимљивом нам послу, састајали смо се, дружили и стварали из дана у дан. Снагом сећања и маште, креирали смо зимске пејзаже, „изокретали“ Изокренуту причу, срцима стварали најразличитије облике и призивали пролеће белим, стидљивим цветовима.

Поред радионичарских ветерана, придружили су нам се и нови другари чија нас је креативна енергија посебно надахнула. Све у свему – кратко, али слатко!

Истовремено је у нашој библиотеци одржавана и бесплатна школица програмирања где су полазници овладали програмом „Скреч“ и направили прве цртане филмове и видео-игрице.