У БИБЛИОТЕЦИ ОБЕЛЕЖЕН ВЕК ОД ОСЛОБОЂЕЊА ЈАГОДИНЕ

Велики датуми српске историје везани за завршне операције и коначно ослобођење Србије у Великом рату 1918. године обележавају се серијом трибина и предавања у градској библиотеци. 
У уторак, 30. октобра у организацији Српске омладинске културне организације СОКО и Народне библиотеке у Јагодини одржана је трибина „Век од ослобођења Јагодине“. Предавач је био познати јагодински историчар мр Дејан Танић који је на свој препознатљиви начин, занимљиво и стручно, говорио о значају 25. октобра у историји Јагодине.
Детаљније се задржавајући на самим ратним операцијама ослобођења града које је предводио Душан Додић, тада командант специјалне јединице Коњичке дивизије у чину мајора, Танић је као илустрацију мотивисаности српске војске присутне подсетио да је за 40 дана српска војска из Солуна стигла до Јагодине, а да је за то време војска Британске империје напредовала само 500 метара.
Већ почетком новембра биће настављена серија трибина у организацији Српске омладинске културне организације СОКО и Народне библиотеке у Јагодини.