Ljudska prava iz mog ugla

U želji da podstaknemo veće učešće dece u ostvarivanju, poštovanju i zaštiti ljudskih prava, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za najbolje likovne radove na temu ljudskih prava osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, kao i ravnopravnosti žena i muškaraca.

Cilj konkursa je da se iz ugla dece predstavi položaj u društvu osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, kao i (ne)ravnopravnost žena i muškaraca (devojčica i dečaka)- ideje i predlozi za unapređenje njihovog položaja i ostvarivanje prava.

Pravila konkursa: Uz rad je potrebno na posebnom papiru dostaviti: 1) ime i prezime, adresu stanovanja, grad, broj telefona i naziv škole i 2) objašnjenje do pet rečenica šta rad predstavlja i šta je poruka rada.

Učenica/učenik na konkurs može poslati samo jedan rad.

Primljeni radovi se ne vraćaju, a organizator konkursa zadržava pravo da ih izloži u svojim prostorijama ili promoviše na neki drugi način.

Radovi se dostavljaju Narodnoj biblioteci u Jagodini.

: *Zaštitnik građana sprovodi ovu aktivnost u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške