Mesec knjige

Iz ovogodišnje manifestacije Mesec knjige koja se u Narodnoj biblioteci tradicionalno održava od 15. oktobra do 15. novembra izdvojila su se dva veoma zanimljivima, značajana književna događaja vezana za zavičajnu književnost.
Najpre je 15. okrtobra upriličena promocija zbirke poezije Koraci jagodinskog lekara i pesnika Vlada Spiroskog, a 15. novembra promocija najnovije knjige Malo a mnogo istaknute jagodinske književnice Rade Stefanović.

Ovaj poetski događaj oplemenjenje nadahnutim, lirskim kazivanjem odabrane poezije jagodinske novinarke Tanje Aleksić. O književnim vrednostima poezije govorili su Adam Ninković, recenzent zbirke i jagodinski pisac Ratko Stoilović.
„Nazivima pesama i zbirke kaže se da je ljudski život u koracima, u hodu, u promenama, procesima… u rastu čoveka kroz njegova doba…“ (Adam Ninković, iz recnzije Koraci).
Mesec knjige je obogađen i 15. novembra promocijom najnovije knjige Malo a mnogo istaknute jagodinske književnice Rade Stefanović. Veliki deo njenog stvaralaštva čine brojne zbirke pesama i priča za mlade ali i za nešto starije čitaoce. Ovo lirsko događanje okupilo je brojne Radine saradnike, prijatelje i porodicu: novinara, Baja Džakovića, recenzenta knjige, pesnika Predraga Pecu Stefanovića i muzičare, kantautore Nenada Stefanovića i Sašu Jelaču.